Újulás vetése + költség

 2011.03.16. 18:39

,,A megújulás költségvetése” címet adta Újbuda első (,,a legnagyobb homlokú fideszes”) embere a 2011. évi költségvetésnek. A címet nem véletlenül módosítottam, hiszen az újbudai városatyák nem azt teszik, amit mondanak -ISMÉT!
Vártam, hogy az újbudai médiában megszólalnak az ellenzéki pártok képviselői is és elmondják a véleményüket a költségvetésről, hátha lehetne arra is reagálni. Eddig vártam türelmesen…
Ezzel szemben a polgármesteri vezetés két tagja is arcunkba méri cinikus és igaztalan politikai felfogását a kerület életét leginkább befolyásoló döntésükről. Íme, néhány gyöngyszem:
Előbb Jelen Tamástól. Ő az, akinek semmi köze szűkebb hazánkhoz Újbudához, mégis erőszakosan próbálja érvényesíteni a Párt központi akaratát a köz érdekével szemben. Mondjuk ki: Ő a központi hatalom Helytartója!


,, Az 1990-es évektől a lakáseladásokból származó bevételt felélte az önkormányzat előző vezetése. A vagyonfelélés tovább nem folytatódhat!.”

Helyes! Kérdem én, akkor hogy lehet az, hogy az előző vezetés a bevételek kb. 8%-át tervezte ,,vagyonfelélés” formájában megvalósítani, és a jelenlegi költségvetés is ennyivel (8%) számol? Hol itt a megújulás? Várjunk! Tudom már: mostantól a hozzájuk közel álló barátoknak kótyavetyélik el a közös vagyont. Az más! Ők nemzeti (eskedő) érzelműek!


,, A helyzetünket tovább nehezíti, hogy a forrásmegosztás alapján a Fővárostól mintegy 324 millió (!) forinttal kevesebb megosztott bevételt kapunk”

Végre egy őszinte mondat. Csak azt nem értem, mi a véreres gyulai kolbászért van nekünk azonos színű vezetésünk, ha mindent udvariasan átengednek, kifizetnek és lemondanak. Azt is kiemeli, hogy fizetnünk kellett volna az elmúlt 20 évben a fővárosnak, amire az ÁSZ is rámutatott, azonban ,,huncutpincérszemű” Gyula nem tett eleget. Ok. Elszúrta! De a kerületnek nem fájt ez a szúrás…
Ezzel szemben a 324 (!) millió forinton felül, amivel kevesebbet ad a Főváros, lemondtak az idegenforgalmi adóból származó jövedelmekről (kb. 80 millió HUF) és kb. 3 milliárdos adósságba hajtják az Önkormányzatot. Újbudának tökös vezetőkre és nem központból kinevezett párttitkárokra van szüksége! Szerintem…
Most pedig lássuk a kerület első emberének szösszeneteit. Ő az, aki itt él közöttünk és neki kell az érdekeinkért a legjobban kiállni… LOL! Már most röhögnöm kell… Ő az, aki nem érti mi is folyik körülötte, épp ezért bízták rá az ország 5. legnagyobb városának vezetését, mert épp elég az, ha narancslé folyik az ereiben, na meg a Homloka terében…


,,(… ) az előző vezetés nem létesített megfelelő számú bölcsődei férőhelyet, helyette kampányszerű megoldással adott támogatást a kisgyermekes családoknak (…) a kerület továbbra is támogatni kívánja azokat a családokat, amelyek a gyermeknevelés feladatát felvállalják, vissza kívánnak menni dolgozni, de gyermekük napközbeni ellátását nem tudják megoldani (…)”


Ember! Ne nézz madárnak! Elvettétek a támogatást. Ha valamit adni fogtok, azt is fasiszta módszerekkel a ,,vélelmezett jövedelem megállapítása” alapján határozzátok meg. Az előző vezetés felmérte, hogy nem tud új bölcsödét építeni, helyette adott kevesebb (!) támogatást, mint amennyibe kerül egy fő ellátása a bölcsödében! A költségvetésben nincs szó új intézmény építéséről, meglévő átalakításáról. Elvettél, nem adtál helyette semmit. Ez megszorítás!
Jelenleg 3 fajsúlyos ember képviseli Újbudát az országgyűlésben, ebből egy alpolgármester. Rétvári 15vk. államtitkár, Simicskó 16vk. államtitkár, Kupper 17vk.-az elmúlt 8 nehéz év meghatározó egészség politikusa a FIDESZ- ben. Megszavazták az önkormányzati, a művészeti oktatás és a szociális normatíva radikális csökkenését. A művészetit értem, majd Kupper zongorázik nekünk…
Tömören még pár dolog, ami bizonyítja, hogy ha kinyitják a szájukat, csak a központi porhintés, szemeinket maró hatását érezhetjük mi, földi halandók:
Azt mondták a koncepcióban: kiadások csökkentése megszorítás nélkül. Ebből sikerült a közalkalmazottak caffetériáját , a szociális támogatásokat és a családok ebédtámogatását megvágni. Már várom milyen pozitív hozadéka lesz annak, hogy megint kicsesztek a hivatal dolgozóival, biztosan barátságosabb és segítőkészebb emberekkel fogok találkozni…
Hol vannak a fejlesztések? Nincs koncepció! Hol van a gyermekorvosi felügyelet, a térfigyelő rendszer fejlesztése (mondjuk ezt nem bánom, hiszen így is tudom, hogy a Big Brother figyel, mert a Kubatov csatlósai írják a jelentéseket a Pártközpontba), a Parkszínpad és a Feneketlen-tó rendezése?
Ezzel szemben beléptető rendszert telepítetek, a hivatali eszközbeszerzéseket pumpáljátok (na vajon melyik haver tudja majd elkölteni a KÖZ pénzét?), 33 milliót szántok az új szobrokra, vagy szoborra (csak nem lesz a kerületnek saját szobra a Vezérről, vagy hozzáadunk az új Szabadság-szoborhoz?).
Tisztelt Narancsos Urak! Bármit brekegtek a megújulásról, ha az eddigi (piros) megszorításokat tovább szorítjátok (narancs). A különbség, hogy az erőlködéstől nem vörösödik a szemem, hanem narancssárga köd borítja az agyam…
A költségvetést a FIDESZ, az LMP és a JOBBIK is megszavazta. A két ellenzéki párt 1-2 milliós módosító indítványaikat elfogadva a FIDESZ a konszenzus látszatát tudja kelteni és azt mondani, hogy ez így jól van! Pedig nincs! Így nem LEHET MÁS és JOBB(ik) Újbudának…
Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!
 

Címkék: mszp fidesz jobbik megszorítás költségvetés tamás jelen újbuda lmp hoffmann kupper

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbudaitenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr802745065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása